Informatii utile

Nu-ti lua teapa cu telefoane SH. Verifica IMEI

De ceva vreme sunt contactat de 3-4 persoane, saptamanal, pentru problema legata de telefoanele blocate de Vodafone. Acestia si-au cumparat telefoane SH chiar si sigilate si dupa 3-4 luni s-au trezit cu ele blocate cu un mesaj de la operator, asa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. Din pacate, momentan nu exista sau cel putin eu nu am gasit, o metoda de deblocare a acestora. In luna Noiembrie a anului 2021, am avut un astfel de telefon pe mana sa incerc un bypass. Am esuat, nu am gasit o solutie software pentru a trece de acest blocaj. Se pare ca cei de la Vodafone, au implementat o solutie de tip MDM si se poate dezactiva doar cu acordul (COD PIN) celor de la Vodafone.

Data fiind situatia, va pot ajuta sa evitati astfel de telefoane printr-o verificare detaliata a IMEI-ului. De curand am lansat site-ul www.verificaimei.ro, aici ofer servicii PREMIUM de verificare a IMEI-ului, contracost.

Cum functioneaza?

Pana acum stim ca in Romania doar cei de la Vodafone practica o astfel de masura. Asadar, verificand IMEI-ul, putem afla tara de origine a telefonului, reteaua, data achizitiei si multe alte date. In acest caz ne intereseaza ca telefonul sa nu fie achizitionat din Romania de la operatorul Vodafone. Data achizitiei ne poate spune daca telefonul respectiv a depasit perioada critica de blocare. Toate aceste informatii se anuleaza si confirma faptul ca telefonul este OK (nedispus blocarii), daca vanzatorul poate face dovada achizitionarii de la un alt magazin, gen Flanco, Altex, Emag, etc. sau daca telefonul nu provine din Romania.

In raportul de verificare IMEI, generat pe www.verificaimei.ro, o sa primiti si recomandarea mea sau sfaturi, dupa caz, pentru a achizitiona sau nu telefonul verificat. O sa primiti pe email raportul in format PDF dar si o pagina dedicata IMEI-ului, pe website-ul specificat, valabila doar 30 de zile.

Mai jos am sa va las un demo cu un raport IMEI

DEMO PAGINA IMEI

DEMO RAPORT IMEI in format PDF

In demo-urile de mai sus avem un Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, blocat in reteaua AT&T din USA. Pentru a functiona pe orice retea din orice tara, acesta trebuie decodat, costul fiind de 300 RON (la mine). Asadar, am aflat ca telefonul pe care domnul X de pe OLX il vinde la pretul de 3900 RON este ok din punct de vedere al blocarii MDM dar necesita o investitie de inca 300 RON pentru deblocare.

Rezumat

Am cheltuit suma de 35 RON pe un raport detaliat al IMEI-ului dar am evitat costuri suplimentare pentru decodare. (In acest caz. Se poate evita si blocarea MDM de la Vodafone Romania sau alte eventuale probleme)

SFAT

Nu cumparati telefoane SH, chiar si sigilate, fara sa verificati seria IMEI.

 

PS[12.05.2022]: Se pare ca au aparut cateva rezolvari. Contactati-ma pentru mai multe detalii.

Related Posts

2 thoughts on “Nu-ti lua teapa cu telefoane SH. Verifica IMEI

  1. Marius spune:

    Salut. Acum câteva zile am luat și eu de un telefon s23 ultra de pe olx și vânzătorul plătește în rate la vodafone. Există vreo rezolvare pentru a evita o eventuala blocare? Mersi

    1. Adi spune:

      Salut. Lasa-mi IMEI pe WhatsApp si discutam acolo.
      0729 540 777

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *